למה אסור לחצות לוסטרל?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/09/2007 | 19:31 | מאת: איה

אני מטופלת בלוסטרל 50 מ"ג ליום. עקב לחץ גדול בעבודה שאני נתונה בו הרופא שלי המליץ לעלות זמנית את המינון ל 100. הבעיה ש 100 גורם לי לנידודי שינה בלילה ולישנוניות ביום, מה שלא קורה ב 50. חשבתי לנסות 75 מ"ג, בכדור של 50 ישנו שנץ באמצע כך שמאוד קל לחצות אותו, אבל בדף מידע של התרופה כתוב בפרוש שאסור לחצות. למה אסור, למה ישנה אפשרות לחצות אם אסור, מה קורה אם כל זאת נוטלים כדור וחצי ?

29/09/2007 | 11:07 | מאת: ד"ר עופר שמגר

איה שלום, אינני יודע ספציפית לגבי לוסטרל, אבל אתייחס כללית לחציית כדורים: ככלל, תרופה שלה שנץ (חריץ) במרכזה ניתנת לחציה. העלון עשוי להיות שגוי. הבעייתיות בחצית תרופה ש"אסור לחצות" אותה היא שתרופות רבות מכוסות בציפוי שמונע פגיעה של מיצי עיכול שונים, בכדי לאפשר לתרופה להגיע שלמה ככל הניתן למעי ורק שם להספג. אם נחצה תרופה כזו, חלק מהחומר הפעיל יהרס, כך שה"אסון" הכי גדול שיקרה זה שבמקום לקחת מינון של 50% מהכדור, את תקבלי נאמר 30% המינון (אולי קצת יותר, אולי קצת פחות...). בכל מקרה- לא יגרם שום נזק.... בקיצור- תחצי ותנסי.

29/09/2007 | 21:01 | מאת: אורית

בהריון שלי שתיתי לוסטראל 75 מ"ג ולא קרה לי כלום כמעט שנה וחצי היום אני חוצה ציפרלקסים חופשי ולא קורה לי כלום בקיצור שטויות ..............

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה