דיכאון סמוי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/09/2007 | 13:16 | מאת: מנחם

שלום ד"ר, מהו דיכאון סמוי,באילו סימפטומים הוא מתאפיין ואם הוא סמוי אז איך בכלל עולים על קיומו?

29/09/2007 | 11:26 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מנחם שלום, דיכאון סמוי הוא דיכאון שלא מתבטא במצב רוח ירוד או בירידה בענין ובהנאה, כמו שדיכאון מתבטא בד"א, אלא במחושים גופניים, הרבה פעמים כאבי בטן או בעיות גופניות אחרות. בנוסף כן רואים מאפייני דיכאון אחרים, כמו ירידה בתיאבון, הפרעות שינה, קשיי ריכוז, האטה כללית וכו'. איך עולים על זה- בד"כ האדם פונה לרופא בשל תלונות גופניות, ובבירור לא מוצאים שום סיבה, ובמקביל כן ניתן לראות סיבה לתחילת דיכאון (פיטורין, גירושין וכו').

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה