הפסקת רסיטל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/09/2007 | 23:09 | מאת: רסיטלית

שלום שלום יש לי שאלה בקשר להפסקת רסיטל, אני בת 23 וחצי, חשוב לי לציין שלקחתי רסיטל בעקבות מצבי רוח דכאוניים שהיו לי, לא קשים במיוחד אבל מציקים, חרדה ובדידות, היום המצב דיי שונה. לא ב-100% אבל אני רוצה לראות איך אני אסתדר בלי הכדורים. התחלתי לקחת רסיטל 20 מ"ג מתחילת ינואר השנה (1.1.07) עד תחילת חודש 9. בסוף חודש 8 לקחתי כשבוע כדור וחצי רסיטל - 30 מ"ג וירדתי חזרה ל-20 מ"ג שוב עד 1.9. ב-1.9 ירדתי ל-10 מ"ג לשבועיים וחצי ואז הפסקתי לקחת בכלל את הכדורים. מיום הפסקת הרסיטל התחלתי לקחת אנטיביוטיקה עד היום ואני עדיין ממשיכה לקחת, ומאז התחלתי להרגיש בחילות, רעידות קלות בגוף, בעיות קצת בעיכול, כאבי בטן, הרגשה כללית לא הכי טובה. וזה נמשך עד היום, אני לא יודעת מה עלי לעשות, האם התופעות האלה קשורות להפסקת רסיטל, לאנטיובטיקה?! ומה אני צריכה לעשות? להמשיך לקחת רסיטל? אני לא רוצה לקחת את זה כל החיים שלי אשמח לקבל תשובה תודה

29/09/2007 | 11:00 | מאת: ד"ר עופר שמגר

לרסיטלית שלום, מה שאת מתארת יכול בהחלט להיות תופעת גמילה מרסיטל, לפחות בחלקו. בד"כ זה נמשך 2-3 שבועות, במקרים קשים יותר עד חודש. אינני יודע איזה אנטיביוטיקה את נוטלת, אבל כאבי הבטן והבחילות עשויים להיות קשורים לזה דוקא. בקיצור- קצת סבלנות, ויתכן שהכל ידעך תוך ימים אחדים. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה