לימודים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/09/2007 | 21:56 | מאת: סטודנט

שלום ד"ר פניתי לכאן אחרי שהבנתי שאחת המחלות שיש לי היא "אי עשיית מה אני מתכנן" לפני שנה אני תכננתי לבקר אצל פסיכולוג ולדבר איתו על הבעייה שלי אבל עד כתיבת השורות האלו אני לא הגעתי אליו וכמעט כל יום אני אומר הנה אני חייב ללכת אליו אז נתגלתה אליך בעייה ראשונה אבל זה לא מה ש"מדכא" אותי אדוני אני לומד מקצוע כבר שנתיים בטכניון אני עד היום מנסה לאהוב את המקצוע הזה הייתי בן 19 כשנכנסתי לטכניון לא ידעתי כלום על לימודים על תארים עם אוניברסטאות ופשוט כי אבא הוא מהנדס אזרחי שאלתי אותי אם זה טוב אמר לי שכן המקצוע טוב . מהר נרשמתי לטכניון ללמוד הנדסה אזרחית מבלי לדעת במה אני יתעסק בעתיד אבא שלי עוסק במועצה מקומית ללא קשר בהנדסה היו לי ציונים מעולים 700 בפסיכומטרי ובגרות מצוין כאילו הייתי יכול להתקבל לכל מקצוע שאני נרשם לו מהר התקבלתי והתחלתי ללמוד עד הימים האלה הייתי חושב שאני טס שאני נמצא במקום הכי טוב בעולם ושאר העולם עושים סתם דברים (אלה שלומדים מקצועות אחרים) פתאום התגלה לי שאני לומד דברים שמעולם לא עניינו אותי ולא אהבתי אותם והתחיל להתגלות את תחום העבודה שלי שמנהל עבודה שהייתי יכול לעבוד ללא לימוד וכאלה דברים שכל בנאדם יכול לעשות ללא לימודי 4 שנים מפרכים כל הבלגן הזה קורה באמצע הלימודים הפסקתי להגיע להרצאות והייתי תמיד אומר "אני בנאדם חכם וזה מה שלומדים שה לא בשבילי התחלתי להתעניין בכל מיני מקצועות וכל בן אדם שלומד או עוסק במקצוע התחלתי לקנא בו פתאום כל מקצוע הוא מעניין פתאום כל מקצוע הוא הכי טוב לעבוד בו אני פשוט התחלתי להתבייש כששואלים מה אתה לומד ומתחיל להסביר שאני למדתי כך כך כך אבל יש לי פסיכומטרי גבוה לא יודע למה המלים סתם ממהרות לצאת וזה שאני חושב שאני גאוני גם משפיע מאוד והרעיון גם התוודא לי בראש כשאני עובר בכל הקורסים של ההנדסה שאני לומד להם 3 ימים לפני המבחנים אדוני הרופא אני יודע שמה שכתבתי לא מסודר ואולי לא תבין מה שכתבתי אבל שתדע שעברית זה לא שפת האם שלי והמצב שלי גם עוזר לבלגן הזה אדוני מאוד רוצה שתעזור לי לקרוא היטב ואולי לדעת איפה הכאב שלי :S

26/09/2007 | 21:27 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום לסטודנט, נשמע שאתה ניצב לפני דילמה לא פשוטה, אתה מבולבל, מוצף בתחושות שמתנגשות אחת בשניה ולא יודע מה להחליט. ופתאום אתה מוצא שלמרות האינטיליגנציה הגבוהה שלך- אין לך יכולת לדעת מה נכון במצב הזה. וזה מאד מלחיץ. למרות זאת נראה לי שאתה בתחילת תקופה נהדרת של חייך. תקופה בה אתה מחובר יותר לעצמך, פחות הולך לפי מה שאבא או הסביבה מצפים ממך, ויותר הולך לפי הקול הפנימי שלך. אם לא היית עוצר היום ומנסה להחליט בעצמך מה טוב לך, בהחלט יכול להיות מצב בו היית מוצא את עצמך בעוד 10 שנים עובד במקצוע שלא מעניין אותך, חי חיים שלא טוב לך בהם ורק סובל. אז תנצל את ההזדמנות. אל תנסה להתמודד לבד. בכל מוסד אקדמי יש שרות פסיכולוגי שנועד לעזור לסטודנטים בדיוק במצבים האלה- של התלבטויות וקשיים הנוגעים ללימודים או לדרכם בחיים. השירות ניתן חינם או בתשלום סימלי. אז תנצל את ההזדמנות, תעזר באיש מקצוע בכדי להחליט מה באמת טוב לך, ולך עם הלב שלך. הוא המצפן הכי טוב בעולם.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה