פטריית סן פדרו

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/09/2007 | 21:46 | מאת: ירון

האם ידוע לך על השימוש בפטרייה זו או קקטוס באותו שם או על תופעות פסיכותיות של השימוש ומה החומר הפעיל?

26/09/2007 | 21:33 | מאת: ד"ר עופר שמגר

ירון שלום, תוכל לקרוא יותר בקישור http://www.antidrugs.gov.il/template/default.asp?maincat=6&catId=49&pageId=183 המצוי באתר: www.antidrugs.gov.il

04/10/2007 | 07:17 | מאת: אהבה

מדובר בצמח שגדל בגינות בארץ כצמח נוי והוא בעל התכולה הגבוהה ביותר של מסקלין (החומר הפעיל בפיאוטה למשל) בעולם הצומח הסכנה הגדולה ביותר שלו היא שריכוז החומר הפעיל בצמח משתנה משתיל לשתיל ומעלה לעלה, כך שצריכה קטנטונת של הצמח (באכילה) יכולה לפעמים להיות "אוברדוז" עם סיכון פסיכוטי. הצמח אינו מעורר הזיות אבל הוא מחדד את החושים ויוצר תחושה הרמונית שבה "כל הדברים קשורים" זוהי חוויה רוחנית נפלאה עם זאת, באוברדוז, ההרגשה הזאת שכל הדברים קשורים יכולה לגרום לבלבול ולפרנויה החומר נשאר זמן רב בסיסטם ויכול לצוץ בעקבות טריגר כגון שימוש בקנביס או בתרופה פסיכיאטרית. רצוי מאד להיזהר יש המשתמשים בסן פדרו בעישון, דבר זה מסוכן מאד, ורב התופעות הקיצוניות שמופיעות בפלייר של אנטידראגס כנראה קשורות לצורת צריכה זאת

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה