השמנה בסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/09/2007 | 19:53 | מאת: דיאנה

שלום רב , אני חולה בסכיזופרניה כבר כ- 12 שנה .אני עובדת ומתפקדת כרגיל ומטופלת בריספרדל והלידול. עשיתי בדיקת דם והתברר כי הכולסטרול שלי הוא גבולי אני עולה במשקל וצורכת הרבה אוכל ומחפשת דיברי מתיקה בעיקר בצהריים אחרי האוכל אני מטופל ת אצל פסיכולוגית ,ניסיתי דיאטה וירדתיכ- 5 קילו ואחרי ביקור אצל דיאטנית חזרתי הביתה ואכלתי עד שהתפצצתי ועליתי שוב . אני מפחדת מדום לב או בעיות נילוות לכך אני מזיעה ובמישפחתי יש עבר של בעיות לב (אבי ניפטר מלב)ספורט אינני מתלהבת כל כך לעשות ואני מתעייפת מהר ,אני התעניינתי בספורט במתנ"ס המקומי אבל אני מפחדת להיות לבד ללכת בחושך . בינתיים אני משמינה והכולסטרול שלי עולה למעלה ! רק אחרי שאני לוקחת הרבה סוכר ( שוקולד ,סוכריות )אז אני נירגעת ולכן אני צריכה עצה מה לעשות ... דבר אחד ברור לי אם אני מעוניינת להמשיך לחיות (דרך אגב עשיתי דיאטה על דעת עצמי וניזקקתי לכדורי ברזל כי היה נמוך מדי ). אשמח לשמוע את דעתך המקצועית ולפעול לגביה ... תודה רבה וחג שמח ממני דיאנה

24/09/2007 | 23:09 | מאת: ד"ר עופר שמגר

דיאנה שלום, השמנה היא המחלה של הדור החדש, ללא שום קשר לסכיזופרניה. אם הכולסטרול עולה- צריך לטפל בו (גם בתרופות). איך מתמודדים עם השמנה? שאלה לא קלה. נשמע לי שאת בכיוונים הנכונים. כדאי מאד למצוא קבוצת תמיכה. הרבה פעמים זה עוזר.

28/09/2007 | 17:14 | מאת: חולה

תרופוות אנטי-פסיכוטיות ידועות כבר זמן רב, כגורמות העיקריות להשמנה אצל חולי סכיזופרניה, וחבל שפסיכיאטרים מנסים לטשטש את העובדה הזאת, כמו שהם מנסים לטשטש את שאר העובדות המזיקות משמעותית לתדמיתה של הפסיכיאטריה. ממך לא ציפיתי

04/10/2007 | 09:06 | מאת: אהבה

בין השאר, הטיפול התרופתי גורם למצבים של נפילות אנרגיה קיצוניות הנטיה לרוץ למקרר ולאכול משהו מתוק היא סימפטום שצריך להדליק אצלך אור אדום לגבי שני דברים 1. איזון רמת הסוכר בדם, ניתן לעשות בדיקות, אבל חשוב להבין שצריכת סוכר לבן מקפיצה את רמת יצור האינסולין לצורך פרוקו המהיר, דבר שגורם לנפילת אנרגיה נוספת ולצריכת סוכר נוספת וטכן הלאה זהו תהליך מסוכן חשוב לעבור לדיאטה המבוססת על דגנים מלאים מבושלים, לחם שארו אם אפשר, לפעמים לחם שיפון עדיף, והרבה ירקות, טריים ומבושלים. לידיעתכם תפוחי אדמה ועגבניות אינם "ירקות" לצורך זה 2. לבדוק מחדש את הנושא של הטיפול התרופתי, אולי כדאי לרדת בהדרגה מהמינון הנוכחי?? בלשון המעטה...

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה