דיכאון ?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/09/2007 | 18:20 | מאת: שלומי בעמ

שלום רב. אני מרגיש בחודשים האחרונים שלא טוב לי, ואני לא יודע מה, אז אני משליך את זה על נושא הזוגיות שאני בודד ובן עשרים אגב. אני גם הפכתי לדי אדיש לסביבה ולאנשים סביבי די אפאטי כזה. אני גם לא כל כך אוהב אוכל כמו פעם, ולא ממש מרגיש סיפוק או אושר- חוץ מרגעים רגעיים ושטחיים שאני לא ממש מחשיב. לכן אני רוצה לדעת מה ההגדרה והקריטריונים לדיכאון לדעת אם עלי לשקול טיפול ואצל איזה איש מקצוע

24/09/2007 | 23:03 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלומי שלום, בהחלט יכול להיות שיש לך דיכאון. כל מה שתארת מופיע בדיכאון. בנוסף יכול להיות (לא חייב) גם הפרעות שינה, קשיי ריכוז, תחושת חוסר ערך עצמי ולפעמים יכולות להיות גם מחשבות אובדניות (לא תמיד). גם ללא מה שהוספתי, נשמע שיש מספיק בשביל לפנות לטיפול. האפשרויות: פסיכיאטר- כנראה יתמקד בעיקר בתרופות. פסיכולוג- עדיף מומחה לטיפול קוגנטיבי-התנהגותי. שתי האפשרויות טובות. הכי יעיל זה שילוב שתיהן. אבל ממש בסדר לבחור רק נתיב אחד שאתה חש שיותר מתאים לך. חזק ואמץ.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה