שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/09/2007 | 14:47 | מאת: סנופי

ד"ר שלום רב, מהי schizotypy וכיצד נקראת התופעה בעברית? תודה מראש וחג שמח

24/09/2007 | 22:56 | מאת: ד"ר עופר שמגר

סנופי שלום, אין אבחנה כזו. הכי קרוב זה schizotypal personality disorder. כנראה זו הכוונה. בעיברית: הפרעת אישיות סכיזוטיפלית. מדובר בקווי אישיות מוקצנים המתאפיינים בהתנהגות מוזרה ולא שיגרתית, לפעמים גישה פרנואידית, לפעמים שימוש לא מותאם או מוזר השפה ובמילים, לבוש מוזר, נטיה להאמין באמונות טפלות, בכוחות מיוחדים כמו פאראפסיכולוגיה ועוד. כל אילו גורמים קשיים בינאישיים, קושי במציאת זוגיות וחברים, קושי להשתלב בעבודה ועוד.

25/09/2007 | 08:38 | מאת: אהבה

מכירה אנשים כאלה והרשה לי לנתח את התופעה בצורה מאד חובבנית התנהגות מוזרה ולא שגרתית - אני בטוחה שתסכים איתי שזאת לא הגדרה של מחלת נפש אלא אם כן מדובר על "שיטור חברתי" \גישה פרנואידית - יתכן ש"המוזר" המסכן אכן סובל מהתנכלויות מצד החברה בגלל השונות שלו ועל כן מפתח פרנויה נראה לי שהטיפול המתאים הוא סדנה כלשהי שתיתן לו כלים חברתיים לבוש מוזר ו"אמונות טפלות" - שוב, לא כל מה שמקובל חברתית הוא האמת לאמיתה, אני מאמינה שתסכים איתי על זה שימוש "מוזר" בשפה - יש אנשים שמפתחים חשיבה עצמאית עם שפה מושגית אישית זה לא מועיל בהייטק ולא בחברות ממשלתיות אבל אנשים כאלה בדרך כלל גם לא שואפים להגיע לשם ייתכן שהוא אמן או סופר או פילוסוף קושי במציאת זוגיות וקשיים במציאת עבודה - כמובן!! שוב אנחנו חוזרים לבעיה של תקשורת חברתית אני חושבת שאדם כזה צריך לעזור לו בשיטות של אימון אישי או טיפול קוגניטיבי להתגבר על תחושת השונות שלו ולהחליט לבד עד כמה הוא רוצה לחיות את עולמו הפנימי ועד כמה הוא רוצה לצאת החוצה ולתקשר אבל לתייג אותו כסכיזופרן ולתת לו תרופות שישתקו את תהליכי המחשבה המקוריים שלו זה פשוט רצח איטי מכירה אחד כזה בסביבתי הקרובה בחור יפה תואר וחכם לא מתפקד פיתח טיקים לא רצוניים כתוצאה משימוש ארוך טווח בתרופות פסיכיאטריות עדיין מבודד חברתית חוץ מזה שכיערו אותו וטמטמו אותו לא הועילו לו הרבה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה