דאגה לבני

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/09/2007 | 08:18 | מאת: מרב

בני בן 13. מדי פעם בוכה מרוב תיסכול ואכזבה. הוא שוקע עמוק בכאבו וקשה לי להוציאו מזה. חשבתי על יעוץ. שיתפתי אותו בזה. הוא כל כך חרד מהיועץ/ת שהחליט שבפעם הבאה כשירגיש מתוסכל, ינסה להתגבר על כך בעצמו. הוא מבקש שאעזור לו להתגבר. שאלתיו אם בזה שאביא אליו את החתולה או הכלבה שלנו, זה יעזור,, אמר שחושב שכן. האם אפשר להעזר בתרופות, כמו ציפרלקס ?

24/09/2007 | 22:47 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מרב שלום, אל תרוצי לתרופות. ממש לא. זה לא שאני נגד תרופות, להפך. רק שאצל ילדים זה לא יעיל כל כך, ובודאי זה לא יעיל כשהסיפור הוא קשור לאיזושהי רגישות ופגיעות ולא לדיכאון של ממש. לכי איתו לפסיכולוג ילדים טוב. חפשי המלצות. בבתי ספר לרוב היועצים הם לא אנשי טיפול מהשורה הראשונה. זה משפיע על יכולתם ליצור קשר ולהתחבר לילד. פסיכולוג טוב יעשה לו פלאות!

25/09/2007 | 07:27 | מאת: מרב

תודה רבה לך ישנה בעיה לקחתו לפסיכולוג. ישנה בעיה למצוא את הטוב שבינהם.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה