כאב ריגשי עמוק ותרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/09/2007 | 08:11 | מאת: מושיק

שלום ד"ר שמגר.הייתה לי חברה למשך 4 שנים ונפרדנו בנסיבות כואבות מאוד(היה קשור בחזרתה בתשובה ונישואיה לאחר מכן).נותר בי מאז כאב ריגשי אומנם לא דיכאון יום יומי אבל בהחלט תחושת כאב וגעגוע קשה מאוד.לעיתים יוצא לי לראות אותה וזה נורא קשה לי למרות שבמקרה באותו יום שראיתי אותה הייתי במקרה בהשפעת כדור קלונקס מה שהקל את התסמינים מעט.טיפול פסיכולוגי לא הועיל והמועקה לא השתחררה למרות חלוף הזמן. א. רציתי לשאול האם תרופות כמו SSRI הן יעילות נגד כאב ריגשי? ב. ארצה לדעת מה דעתך על התרופה סורבון בהיבט הזה והאם יכולה לסייע? ג. האם נטילת קסאנקס לעיתים (במקום הקלונקס שאני לוקח עכשיו) תיתן גם תחושה של שמחה בעת הנטילה פרט להרגעה? הקלונקס מרגיע אותי אבל לא משפר את מצב הרוח... ד. יש בעיה עם נטילת קלונקס/קסאנקס פעם עד פעמיים מקסימום בשבוע?

24/09/2007 | 22:42 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מושיק שלום, אפשר לקחת את כל התרופות שציינת ללא סכנה. אבל הן לא יעזרו. רק טיפול פסיכולוגי יכול לעזור. בהחלט יכול להיות שהטיפול לא היה מוצלח. קורה. לך למטפל/ת אחר. בחר במישהו שמטפל בטכניקה אחרת. זה הכיוון.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה