ציפרלקס - עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/06/2012 | 18:52 | מאת: יהלי

שלום, אני בת 50, לפני כ- 20 יום התחלתי לקחת כדור ציפרלקס עקב חרדות. במשך שבוע הראשון לקחתי רבע כדור, במשך שבועיים חצי ובשבוע האחרון שלם. אני מרגישה חולשה, חוסר תאבון, רעד, חרדות וסיוט בלילה. אני כמעט לא אוכלת ויש לי בחילות בלתי פוסקות. מה עלי לעשות ? להמשיך לקחת את הכדור או להפסיק ? אשמח לתגובתכם ... תודה רבה !

01/07/2012 | 12:11 | מאת: ד"ר רולא מחול-פרח

שלום, במצב כזה יש להתייעץ עם הרופא לבצע בדיקות ולשלול גורמים אחרים. ייתכן ויש קשר בין לקיחת התרופה והתופעות שאת מתארת כי כולן תוארו במאגרי המידע (UPTODATE ומיקרומידקס). מומלץ לעשות בדיקת אלקטרוליטים על מנת לשלול SIADH- (לבקש מרופא). אם יוחלט להמשיך את התרופה מומלץ לנסות ליטול אחרי אוכל כדי לצמצם אי- נוחות בטנית/ בחילות. בדרך כלל לא מומלץ להפסיק בבת אחת את הטיפול. יש לפנות לרופא.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי