תרופה- בבוקר או בערב?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/05/2012 | 20:49 | מאת: רודי

שלום לצוות הרוקחים, בעקבות השקמות תכופות בלילה לשרותים, רשם לי האורולוג טמסולוסין 0.4 mg והורה לקחת גלולה אחת בערב. בעלון ההסבר שבאריזה מצויין לקחת בבוקר. אנא עצתכם. הערה: כל הבדיקות שבצעתי בהפניית האורולוג, כולל PSA, אולטרסאונד ובדיקות דם/שתן היו תקינות. גילי 64 ובריא בד''כ. תודה

08/05/2012 | 16:01 | מאת: כמאל עמארנה

שלום רודי, רודי שלום, בעלוןלצרכן עבור התרופה הנ"ל (חברת טבע) כתוב לקחת בבוקר אך לפי המיקרומידיקס (מאגר מידע) יש לקחת את התרופה אחרי 30 דקות מארוחה באותו זמן כל יום אין הגבלה מיוחדת לקחת בבוקר או בערב, התרופה עלולה לגורם לתת לחץ דם אורטוסטטי בתחילת הטיפול (ירידת לחץ דם פתאומית ממעבר משכיבה לעמידה) כנראה מסיבה זו הרופא רשם לקחת בערב. ולכן אפשר לקחת בערב בביטחון. בברכה,

08/05/2012 | 19:07 | מאת: רודי

כמאל עמארנה שלום ותודה על המידע מימך. האם זו תרופה שמרפאת או מתקנת משהו, או להקלה נקודתית בעת שלוקחים את התרופה? מזה אני רוצה להסיק, האם עלי לקחתה מהיום ואילך או שרק כשאחליט, למשל נסיעה לחו''ל בקרוב. תודה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי