למיקטל תופעות לוואי ושאלה על דיאנה 35

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/07/2011 | 07:36 | מאת: מילי

1. לפני 4 חודשים התחלתי למיקטל בהדרגה , כך שאני לוקחת בחודש וחצי האחרון למיקטל 200 מ"ג. ללא שום תופעות לוואי. בהמלצת הרופא העלתי (ללא הדרגה ) ל 300 מ"ג. אני מרגישה כאילו נמלים הולכות לי על הגוף. האם ידועה תופעת לוואי שכזאת? (איני יודעת מה פירוש המילה הזיה , אבל איני רואה את הנמלים על גופי אלא חשה גירוד קל בעור, הרגשה שכאילו נמלים מסתובבות לי על העור) 2. בעלון של למיקטל כתוב שיש בעיה לקחת למיקטל ביחד עם HRT - טיפול הורמונלי חלופי או גלולות למניעת היריון. האם יש בעיה לקחת תרופה זו יחד עם דיאנה 35 (אתינילאסטראדיול) 50 מ"ג? תודה רבה

12/07/2011 | 13:43 | מאת: אוריין לניאדו

שלום עקצוץ בעור זו אחת מתופעות הלוואי של למיקטל שמחייבות התייחסות מיוחדת ויש לפנות לרופא המטפל ולדווח על הבעיה(אין להפסיק את הטיפול ללא המלצת הרופא),הזיה זו תופעת לוואי פסיכיאטרית המאופיינת בבלבול ושינוי במצב רוח והחלטות,והלוצינציות,במקרה והופיעה תופעת לוואי זו צריך לפנות לרופא להתייעץ. שימוש בגלולות מניעת הריון בו זמנית עם למיקטל עלול להוריד ריכוז למיקטל בדם. יש לנטר רמות למיקטל בדם בזמן השימוש בגלולות מניעת הריון ,ואחרי הפסקת או הורדת מינון הגלולות. בברכה

12/07/2011 | 14:23 | מאת: מילי

תודה על תשובתך רציתי לשאול כתבת ש "יש לנטר רמות למיקטל בדם בזמן השימוש בגלולות מניעת הריון ,ואחרי הפסקת או הורדת מינון הגלולות " 1. מה אתה מתכוון במילה לנטר ? 2. יש לי מאניה דיפרסיה ברמה נמוכה ולמיקטל עוזר לי, ובנוסף איני רוצה להיות בהיריון ולכן אני משתמשת בגלולות. כך שעלי יהיה לקחת את 2 התרופות לזמן ממושך מאוד. (כי לא נראה שהמניה דיפרסיה תעבור מעצמה ) . האם להערכתך כדאי לי למצוא תרופות אחרות ? או שכן יש אפשרות לשלב את 2 התרופות הנ"ל? האם יש תרופה למניעת היריון (אסטרוגן) שאינה בעייתית עם למיקטל ? 3. לגבי עקצוץ - תור אצל פסיכאטר שלי (מהקופ"ח) ייקח לי לפחות חודש. האם כדאי לי ללכת למיון או לרופא משפחה ? תודה רבה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי