על כדור אופטלגין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/07/2007 | 13:43 | מאת: שרי

שלום לך שמעתי לאחרונה על כדור אופטלגין שניתן לכאבים והחומר הפעיל שלו גורם להורדת מספר הכדוריות הלבנות כך שהאדם חשוף לכל מחלה וירוס חידק או מי יודע מה עוד. נודע לי גם שגורם להורדת לחץ דם במהירות. נודע לי דרך מישהיא שסיפרה שבתה סבלה מכאב ראש ונטלה כדור אך למזלה הרע גם חטפה וירוס של משהוא ואחרי נטילתו התעלפה ואושפזה במהירות. שאלתי האם מידע זה נכון? במה פוגע כדור זה? מה לגבי כדור רוקסט פלוס האם גם הוא מסוכן? האם ישנו כדור שלא מזיק בצורה טוטלית? דרך אגב כדור האופטלגין אסור לשימוש באירופה ובארה"ב מדוע בארץ כן? אודה לך על תשובתך בתודה שרי נ.ב בתי בת 16 נוטלת כדורים לכאב ראש ועד היום לקחה אופטלגין עד שהפסקתי ונטלה רוקסט

29/07/2007 | 15:32 | מאת: כמאל עמארנה

אכן התרופה אופטלגין אסורה לשימוש בהרבה מדינות בעולם ומעט מדינות ביניהם ישראל שהשימוש בה מותר, אופטלגין היא תרופה טובה מאוד לכאב קל עד בינוני, הסכנה הקיימת בה היא בגלל תופעת לוואי שיכולה לפגוע בחלק מהמטופלים במערכת הדם(יכולה לגרום לסוג של אנמיה קשה) ולעיתים לשוק אינפלקטי בחלק אחר של מטופלים(תדירות נמוכה), אבל תרופה זו לא גורמת לזיהום חיידקי או ויראלי. לחלק מהאנשים תרופה זו אסורה לשימוש בגלל רגישות לאופטלגין ולא דווקא בגלל תופעות הלוואי. רקוסט פלוס הוא שילוב של אקמול ביחד עם קפאין וקודאין שידועים כמשככי כאב, ולגבי הבטיחות שלה משתנה מאדם לאדם לפי מצבו הבריאותי, ממליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל או רוקח קהילתי. שיהיה לך יום נעים. כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי