תרופה אורולוגית

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/07/2007 | 10:23 | מאת: אלירן

רוקח נכבד, אבקש לקבל מידע על תרופה אורולוגית "היטרין" - האם היא מיועדת לטיפול בערמונית מוגדלת, מה היא עושה, והאם ביכולתה להיות תחליף לתרופות אורולוגיות אחרות - כגון קדקס או אבודארט - בנוגע לצורך לקום לשירותים פעם-פעמיים בליילה, אם האחרות אינן מונעות לגמרי את הצורך להשתין בליילה, והאם יש בעיות מיוחדות בנטילת תרופה זו. תודה.

אלירן שלום, תרופה זו מיועדת לטיפול בהגדלת ערמונית שפירה(מאושרת בארץ להתוויה זו) תרופה זו חוסמת רצפטור אלפא-1 אדרנרגי(שהפעלתו גורמת לכיווץ) וע"י כך גורמת להרפיית השריר החלק במקומות בהם נמצא אותו רצפטור , בערמונית ובצוואר של שקית השתן זה גורם להרפייה המורידה את החסימה ומאפשרת ריקון של שקית השתן. ניתן להשתמש בתרופה כתחליף לתרופות אורולוגיות אחרות . תופעות הלוואי העיקריות הן: 1- ירידה בלחץ הדם בסמוך המנה הראשונה של התרופה - כדי למנוע זאת יש לקחת את המנה הראשונה לפני השינה ולהיזהר ממעבר ממצב שכיבה לעמידה. יש להימנע מנהיגה אחרי נטילת התרופה. כמובן שהייטרין הינה תרופת מרשם ורק רופא יכול להורות על הטיפול באמצעותה. בברכה אליאס

26/07/2007 | 17:21 | מאת: אלירן

לרוקח הנכבד שלום רב, תודה על תשובתך בנדון, אולם היה (ועדיין) חשוב לי לדעת האם היטרין מונעת, או לא מונעת, את הצורך לקום בליילה לשירותים (יש לי ערמונית מוגדלת, המטופלת בקדקס, אבל אני נאלץ לקום כל ליילה (לעיתים פעמיים בליילה, אך בדרך כלל פעם אחת בליילה). מטופל אחד טוען שעם התרופה הזאת הוא לא צריך לקום בליילה. רציתי לדעת אם מקרה זה מייצג את הכלל, או שהוא יוצא מהכלל. על שאלה זו טרם ענית, ולפיכך אודה על הבהרתך. אלירן

31/07/2007 | 09:37 | מאת: אלי

א.נ. ראשית, טרם קיבלתי תשובתך לשאלתימ-26.7. אודה לך אם תואיל לזרז תשובתך. שנית, אבקשך להבהיר כוונת המשפט "תופעת לוואי (של היטרין) היא ירידה בל"ד בסמוך המנה הראשונה של התרופה", שנכלל בתשובתך הראשונה. האם מדובר בירידה חד-פעמית בל"ד, ולא בירידה תמידית? שוב, תודה מראש.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי