מינון של מוקסיפן פורטה 250

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/04/2011 | 06:39 | מאת: שלומית

הבן שלי בן 8.5 שוקל 28 ק"ג, הוא עם חום גבוה ממוצאי שבת, הרופא חשד בדלקת גרון ונתן לו מוקסיפן פורטה 250 במינון של 14 CC פעמיים ביום. האם המינון מספיק?

שלום לפי מאגר המידע MICROMEDEX המינון של מוקסיפן פורטה לדלקת גרון חמורה לילד מעל 3 חודשים ששוקל פחות מ kg 40 45mg/kg/day מחולק לשתי מנות במרווח של 12 שעות .או 40mg/kg/day מחולק ל 3 מנות במרווח של 8 שעות. לפי המשקל של הילד המינון המותווה 1.26 gr/day מחולק לשתי מנות או 1.12gr/day מחולק ל 3 מנות. הבן שלך מקבל ביום 1.4 gr/day וזה מינון מספיק. יש להקפיד לקחת את התרופה בזמן. בברכה

17/11/2011 | 19:50 | מאת: אוהד

אני לא רוקח ולא רופא, רק פיזיקאי. ומהסתכלות בפורום שלכם קיבלתי את 2 הנוסחאות הפשוטות הבאות. במקרה של דלקת גרון רגילה: המינון היומי ב- cc הוא 0.4 כפול המשקל בק"ג. ובמקרה של דלקת גרון חריפה: המינון היומי ב- cc הוא 0.9 כפול המשקל בק"ג. כמובן שאם לוקחים 2 או 3 מנות, כפי שמומלץ, יש לחלק את הכמות בהתאם לחלוקה. האם אני צודק ?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי