דכאון אחר לידה-סרנדה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/12/2010 | 12:13 | מאת: שמעון

רופא נשים(לא פסיכיאטר) רשם לי סרנדה 50 מ' כטיפול בדכאון אחר לידה.מחד היה לי דכאון גם אחרי הריונות קודמים אלא שהפעם הוא נראה חזק יותר, מאידך ראיתי הערות באינטרנט לפיהן שיפור עשוי להיות אחרי חודש ומעלה ואת התרופה יש לקחת לפחות 6 חודשים.אולי עדיף להמתין והדכאון יחלוף לאחר מספר שבועות ,ללא תרופות?

14/12/2010 | 14:55 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, התרופה סרנדה היא תרופה השייכת לקבוצת ה- SSRI, ותרופות אלה מתחילות להשפיע לאחר כ-3 שבועות לפחות.והתוצאה של הטיפול נראית רק אחרי 6-8 שבועות (ולא חודשים),עדיף להשלים את הטיפול עד הסוף,במקרה של הפסקת התרופה יש להודיע לרופא. ההחלטה על התחלה והפסקה של טיפול תיעשה בהתייעצות עם הרופא המטפל בלבד. בברכה,

שלום, הטיפול בנוגדי דיכאון ובהם סרנדה נפוץ בדיכאון לאחר לידה וחשוב כדי להימנע מהחמרה בדיכאון. בכדי להדגיש את החשיבות שבטיפול אציין שנמצא כי דיכאון גורם לפגיעה קוגנטיבית ונזק לאזורים שונים במוח. הדיכאון אמנם "יאכל" את עצמו לאחר תקופה מסוימת, אך אי הטיפול גם יעלה את הסבירות לחזרה של הדיכאון בהמשך. מומלץ שתפני לייעוץ של פסיכיאטר אשר יתן לך הסבר מקיף יותר לגבי דיכאון לא מטופל והשלכותיו לעתיד. לגבי נוגדי דיכאון- הזמן להשפעתם הוא אכן שבועיים שלושה, ומשך הטיפול נקבע על ידי הרופא ולפי מצבו של המטופל. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי