פוסיד בהריון- דחוף

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/12/2010 | 17:03 | מאת: סיון

שלום רב, אני בשבוע ה- 28 עם בצקות (בעיקר ברגליים), ללא חלבון בשתן, ל"ד תקין, תפקודי כליות וכבד תקינים כמו גם אקו לב. הרופא רשם לי חצי כדור פוסיד פעם ביומיים, האם הדבר יכול להוות סיכון לעובר? אני די בלחץ משום שהבנתי שלא מומלץ לקחת את הכדור בהריון

ע"פ ה- MICROMEDEX המעודכן לרבעון זה, רמת הבטיחות לעובר היא C כלומר הבטיחות בהריון לא נקבעה. אפשר לתת כאשר התועלת עולה על סיכון אפשרי לעובר ( ע"פ שיקולו של הרופא המטפל). התרופה לא משנה באופן משמעותי את נפח מי השפיר אך יש עלייה בחומצה אורית בדם.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי