פמוטידין 20 מ"ג

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/11/2010 | 18:37 | מאת: באסם

האם נטילת פמוטידין 20 מ"ג של טבע ,מזיקה לעובר במהלך ההיריון,כהקלה על צרבת...

24/11/2010 | 14:59 | מאת: ד"ר איל שורצברג

שלום, על פי MICROMEDEX המעודכן לרבעון זה התרופה פמוטידין לא נמצאה כמזיקה לעובר בשימוש במהלך ההריון (קטגוריה B), אם כי לא נערכו מחקרים מבוקרים בבני אדם אלא רק בבעלי חיים. בתרופות מסוג זה מומלץ לפנות לרופא על מנת לקבל את המלצתו לשימוש, מאחר ולרוב משתמשים בה כאשר התועלת עולה על הנזק האפשרי. לטיפול בצרבת במהלך ההריון ניתן לקחת כדורי סידן (טאמס). בברכת בריאות טובה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי