כדורים לכלוסטרול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

08/11/2010 | 07:52 | מאת: רלי

שאלתי לגבי לקיחת כדורים האם ישנם כדורים עם תופעות לוואי מעטות ככול האפשר הרופא המליצה על לפיטור או קרסטור, אני בכלל איני בעד כדורים, ולדאבוני כנראה שישנה בעייה גנטית מכיוון שאני עוסקת בספורט לא מעשנת והטרגצלידים ברמה תקינה,הכסטרול הטוב יחסית נמוך, בסה"כ המצב הוא שהכלוסטרול כ- 225 האם נין לטפל ללא כדורים.אנא את תשובתכם בתודה רלי

08/11/2010 | 09:12 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום רלי, ברגע שמתגלה כי יש כולסטרול גבוה, ההמלצה היא במשך שלושה חודשים לשנות את אורך החיים ע"י: א. תזונה נכונה. הכוונה היא לצריכת פחמימות מלאות (שמגיעות מאורז מלא לדוגמה) ולא פשוטות, צריכת ירקות, הימנעות מבשר בקר וגבינות שמנות. ב. ספורט. ג. הימנעות מלחצים (שכידוע מעלים רמות כולסטרול). אם לאחר שלושה חודשים אין שינוי ניכר בתוצאות בדיקות המעבדה- ההמלצה הינה לעבור לטיפול תרופתי. בנוגע לתרופות קרסטור, ליפיטור: תופעות הלוואי הן אינדיוידואליות ואין לדעת כיצד ואם הם יתבטאו אצלך. בברכה,

08/11/2010 | 10:14 | מאת: רלי

ראשית אני מודה לך על תשובתך, יחד עם זאת לגבי תזונה אין לי בעייה, הבעייה היא כנראה גנטית לצערי, אני עוסקת בספורט וכו", העניין אם יש תרופות להורדת כלוסטרול שאינם מופיעות בסל הבריאות, ותופעות הלוואי הם מינמליות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי