מלטונין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/10/2010 | 16:02 | מאת: חווה

האם אפשר לקבל אינפורמציה על התרופה הזו? האם יש סיכון בנטילטה? האם היא גורמת לשינה? האם לוקחים אותה ללא כדורי שינה? אשמח לוד אינפורמציה. האם זה נכון שזה פיתוח ישראלי שמתליח בעולם?

25/10/2010 | 15:18 | מאת: כמאל עמארנה

שלום חווה, התרופה סירקדין (מלטונין 2 מ"ג) רשומה בישראל לטיפול קצר טווח בחוסר שינה המאופיין באיכות שינה נמוכה מעל לגיל 55. ההורמון מלטונין הינו הורמון המיוצר באופן טבעי במוח וההנחה היא כי הפקתו יורדת עם השנים. בשונה מתרופות השינה הקיימות היום בישראל התרופה איננה ממכרת ולא גורמת לחוסר עירנות ביום שלמחרת. על פי MICROMEDEX המעודכן לרבעון זה אין התנגשות בינה לבין כדורי השינה הקיימים. עם זאת אין סיבה ליטול את שתי התרופות מאחר ומטרת המלטונין לגרום לשינה, חוסר פעילות שלו לא מצדיק המשך שימוש או שילוב עם כדורי שינה. הורמון המלטונין הוא אכן פיתוח ישראלי שקיבל אישור לשימוש גם מחוץ לישראל. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי