תופעת לוואי - אנבריל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/10/2010 | 15:26 | מאת: חגית

אני אמורה לקבל זריקות של תרופה בשם אנבריל עקב דלקת פרקים פסוירטית. לאחר שקיבלתי שלושה חודשים תרופה דומה בשם הומירה - גם בזריקות. השאלה שלי היא - בהתווית תופכת הלוואי של התרופה רשום שזו תרופה שמדכאת את מערכת החיסון האם נכון ??? האם אני חשופה לכל זיהום ? בהומירה לא נאמר לי שזו הייתה תופעת לוואי.??. מחכה לתשובה, לא מתחילה להזריק תודה.

25/10/2010 | 15:54 | מאת: כמאל עמארנה

על פי ה- MICROMEDEX המעודכן לרבעון זה, שתי התרופות ( הומירה ואנבריל) גורמות לדיכוי מערכת החיסון ולאותן תופעות לוואי (כגון כאבי בטן, כאבי ראש ותגובה באתר ההזרקה ) לכן אם השתמשת בהומירה בעבר הינך יכולה להשתמש בתרופה החדשה שקיבלת. דלקת פרקים פסוריאטית הינה מחלה אוטואימיונית, מצב שבו מערכת החיסון תוקפת את גוף האדם ולכן התרופה פועלת במנגנון שמדכא את מערכת החיסון כתוצאה, הנך חשופה ליותר זיהומים ולכן יש לבצע בדיקות דם לעיתים תכופות על מנת בדוק לויקופניה (מיעוט כדוריות דם לבנות) טרומבוציטופניה( ספירת טסיות נמוכה) ונוטרופניה(ירידה במספר הנויטרופילים בדם). בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי