נטילת ויטמין b12

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/10/2010 | 10:08 | מאת: חיים

לפני מס' שנים נמצא כי יש לי רמות המצוסטואין גבוהות והרופא המליץ לי ליטול טריבמין המכילה b12. לאחרונה גיליתי כי קיימת תרופה זולה יותר מטריבמין שנקראת "פלוס b-12" המיובאת ע"י אלטמן והיא המכילה גם b12 וגם חומצה פולית שלטענת הרוקח מייעלת את פעילות התרופה. האם לדעתכם יש מניעה מלעבור מטריבמין ל"פלוס b-12" ?

10/10/2010 | 09:49 | מאת: כמאל עמארנה

שלום חיים, באופן כללי נכון להגיד שהשילוב של משפחת ויטמיני B יהיה נכון יותר משימוש בויטמין B אחד בלבד מאחר ופעולתו של כל אחד מהם תלוייה בקיומם של שאר הויטמינים מהמשפחה. הומוציסטאין עובר לצורת הציסטאין בתהליך הדורש B6 (פירידוקסין), וכן נדרשים B12 ו- B9 (חומצה פולית). בטריבמין קיימים B1, B6 ו- B12. לויטמיני B חשיבות גם בתפקוד מערכת העצבים (מקרה רמדיה לדוגמא נבע מחוסר ב- B1). מהסיבה הזאת הייתי משתמש ב- B-complex (נמצא על מדפי הטבע) אשר מכיל את מגוון ויטמיני ה- B ומשפר את פעילותם כפי שציינתי, ולא מוגבל למספר ויטמינים מסוים. ניתן גם להוסיף חומצה פולית לטריבמים אם כי כמויות הויטמינים בטריבמיין נמוכות ממילא ועדיף להשתמש בתחליף. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי