מניעת עצירות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/10/2010 | 17:51 | מאת: יפית

שלום יש לי פסוראזיס בפי הטבעת ולכן חשוב שתהיה לי יציאה כל יום. איזה תוסף מזון טבעי אני יכולה לקחת למטרה הזאת?[ יש לי גם סכרת] תודה

04/10/2010 | 14:55 | מאת: כמאל עמארנה

שלום יפית, מעיון בחומר מקצועי לא הצלחתי למצוא קשר קליני בין פסוריאזיס בפי הטבעת ליציאות, מלבד נושא ההגיינה. האם ייתכן שהתכוונת לפיסורה (סדק בפי הטבעת)? בכל מקרה, בקשר לטיפול בעצירויות: ניתן להשתמש במוצרים המכילים פוליאתילן גליקול כגון נורמלקס של חברת תרו או פגלקס. יתרונם הוא שהם אינם ממכרים, כלומר לא יוצרים תלות של הגוף וניתן להפסיק את השימוש בכל עת. כמו כן הם אינם מכילים סוכר ולכן מתאימים לסכרתיים. בנוסף שימוש באבקות סיבים וכדורים המבוססים על פסיליום, על קלציום על פוליקרבופיל ועל מתילצלולו יגדילו את נפח הצואה ללא סכנת התמכרות. באופן כללי מומלץ להקפיד על תזונה עשירה בסיבים, ממקור פשתן לדוגמא, ירקות ולחם מלא. פעילות גופנית עם דגש על כפיפות בטן המגבירות זרימת דם למערכת העיכול. שתייה מרובה חשובה, בעיקר בשימוש בחומרים המוזכרים כדי להימנע מתוצאה הפוכה של עצירות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי