ציפראמיל + ריזלט

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/07/2010 | 22:16 | מאת: נירה

רופא המשפחה רשם לי מינון של 20 מיליגרם ציפראמיל ליום [ ילקח בהדרגה החל מרבע כדור ל 4 ימים , אח"כ חצי כדור לשבוע ובהמשך 20 מילגרם ליום ]. בנוסף , אני נוטלת ריזלט [10 מילגרם ] לטיפול במיגרנה ע"ר הורמונלי . את הריזלט אני נוטלת רק על פי צורך ולרוב בעת מחזור - בממוצע כ 3 ימים בחודש , כודר עד שניים ליום .שאלתי היא האם שילוב בין שתי התרופות הללו במינון שתואר לעיל ,מהווה בעיה והאם אסבול מתופעות לואי כלשהן . אודה לתשובתכם המהירה שכן עלי להתחיל בטיפול בציפראמיל בהקדם .

10/08/2010 | 10:07 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום נירה, לפי מקורות המידע שבידינו micromedex יש אינטראקציה בין ציפראמיל וריזלט שגורמת לתופעה בשם סינדרום סרוטונין שמתבטאת בחום גבוה, אי שקט, היפררפלקסיה ואי-קואורדנטציה. יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי אפשרויות טיפוליות אחרות ולמעקב אחר הטיפול. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי