נטילת תוסף תזונה עם קרטיה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/07/2010 | 15:17 | מאת: אבי

שלום רב הפסקתי ליטול סטטינים בעקבות כאבי השרירים החזקים(q10 לא עזר)והומלץ לי לקחת תוסף מצוין להורדת כולסטרול בשם פוליקוסנול ללא שום תופעות לוואי. הבעיה שהנטורופת אמר לי שיש קצת בעיה ועלי להתיעץ עם רופא בגלל שלפוליקוסנול אפקט נוגד צימות טסיות אשר הוכח מחקרית הן בבעלי-חיים והן בבני-אדם. לכן מטופלים הנוטלים תרופות לעיכוב צימות טסיות או תרופות המכילות רכיבים בעלי השפעה נוגדת טסיות, חייבים לנקוט משנה זהירות בנטילת פוליקוסנול. ייתכן ושימוש בפוליקוסנול יחייב את הורדת מינון התרופה נוגדת צימות הטסיות. לגבי תרופות נוגדות קרישה - הן במתן אוראלי (Warfarin לדוגמא) והן בשימוש בהזרקה (Enoxapaein לדוגמא) - לא נמצאה השפעה קלינית משמעותית של פוליקוסנול על Bleeding Time. יחד עם זאת יש לבדוק על בסיס קבוע את ערכי ה- INR אם בוחרים לשלב פוליקוסנול יחד עם תרופות אנטי-קואגולנטיות ולהפסיק את נטילת הפוליקוסנול שבועיים לפני הליך ניתוחי כלשהו.אני ממש לא יודע מה לעשות כי הרופאים בקופת חולים אומרים על כל התוספים שטויות(שזאת ממש טעות מצידם). האם אוכל ליטול את התוסף ללא חשש או מה הדרך לבדוק שהדם לא דליל מידי. תודה רבה על התשובה

08/08/2010 | 15:48 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום אבי, לפי מקורות המידע שבידינו micromedex מעודכן אין אינטראקציה בין policosanol וקרטיה. האם אתה נוטל טיפול תרופתי אחר? בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי