SEROXAT

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/11/2007 | 16:04 | מאת: שירן

שלום, אני סובלת מכאבי ברכיים שעברו גם למפרקי הידיים. לא נצא ממצא פתולוגי= דלקת פרקים ע"י רמאטולוג/ אורטופד. מאחר ואני סובלת כבר קרוב ל-4 שנים מתקשה ללכת ובעיית רגליים כבדות. הוצא לי ע"י רמטולוג לקחת את הכדור SEROXAT הבנתי שזה כדור אנטי דיכאוני. אני חוששת לקחת כדור כזה משום שירשם לי בתיק הרפואי שאני לוקחת כדורים אטי דיכאוניים( אני לא בדיכאון). האם כדור כזה אכן יכול להקל על הכאב... ניסיתי אטופן לתקופה קצרה+ וולטרן משחה וחימומים של האזור אך ללא הואיל...והאמת שהפסקתי לקלכת לרופאים כי כל הבדיקות לא מראות כלום וכל פעם שאני מגיעה לרופא הדבר היחיד שרושמים זה כדור נגד כאב. אני לא טיפוס של כדורים (חבל על הכבד) מה גם שהכדורים לא ירפאו את הבעיה. מה המלצתך?האם כדאי לקחת כדור שכזה? האם הוא יעלים את הבעיה או שזה מעין משכח כאבים? ושוב מה לגבי הרישום בתיק הרפואי? שאלה נוספת האם זה יכול להיגרם מהורמונים? לפני מחזור הכאבים גוברים. תודה

14/11/2007 | 10:28 | מאת: אוריין לניאדו

שירן שלום, כיוןן שאני לא מכירה את התיק הרפואי שלך לפרטיו אין באפשרותי לתת לך המלצות, אך התסמינים שאת מתארת יכולים להתאים לתסמונת הקרויה פיברומיאליה (Fibromyalgia) זוהי תסמונת כרונית שפוגעת בשרירים גידים מפרקים ורצועות ואזורים רבים בגוף נעשים רגישים למגע של לחץ קל, התסמונת אופיינית יותר לנשים . אין בדיקה ספציפית לאבחון התסמונת אך לראומטולוגים יש מספר סימפטומים היכולים להעיד שזו אכן הבעיה. בכדי לקבל אבחון מתאים ונכון עלייך לפנות לראומטולוג. בנוגע לתרופה סרוקסט בספרות ישנם דיווחים על כך שהתרופה יכולה להקל על כאבים גם במצבים של פיברומיאלגיה, אך לפי משרד הבריאות התרופה אינה מותווית לשימוש למטרה זו. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי