מבקשת עזרה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/11/2007 | 20:44 | מאת: מירה

שלום בגלל ארועי פרפור פרוזדורים רשם לי הרופא קומדין 5 מ"ג, פעם ביום על קיבה ריקה. ופעמים ביום ריתמקס 150 נאמר לי שעלי להזהר או להמנע ממאכלים המכילים ויטמין קיי. האם עלי להזהר גם מהתרופות הקבועות שאני מקבלת? אני מקבלת בבוקר וסקס+ , נורמיטן 50 ולוסק 20 בצהרים אמלו 5 בערב וסקס 5 ונורמיטן 25 איך עלי לשלב בין כל התרופות על מנת שהטיפול יהיה יעיל והתרופות לא תפגענה אחת בשניה?

11/11/2007 | 09:37 | מאת: כמאל עמארנה

מירה שלום, לגבי צריכת ויטמין קי אין מניעה בשימוש מושכל במזון המכיל את הויטמין ( כגון ירקות ירוקים- חסה, פלפל ירוק, תרד, וכו'). מיץ חמוציות אינו מומלץ לשימוש בטיפול בוורפארין לגבי שילוב התרופות שאת מקבלת הוא שילוב המקובל, אומנם יש לעקוב אחרי רמות הINR ( במיוחד בהתחלת הטיפול שקיבלת). יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי זמני מתן התרופות( נורמיטן), יתכן ויהיה ניתן לשלב אותו כטיפול פעם ביום. בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי