תופעות לוואי לקלארינז?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/05/2010 | 11:57 | מאת: בן 43

שלום, אני בריא בד"כ, בן 43. אחרי שחשתי חולשה ושיעול עמוק מלווה בליחה במשך שבועיים, ניתן לי ע"י הרופאה קלארינז (פעמיים ביום). במהלך לקיחת התרופה, הרגשתי חוסר יכולת לחשוב בבהירות ואף דכאון קל. אתמול, שכחתי לקחת אותה (לאחר כשבוע) הרגשתי שחזרתי לעצמי מבחינת יכולת קוגניטיבית והרגשה נפשית טובה יותר. האם ייתכן שזו תופעת לוואי של התרופה ולא קשור להרגשה הנובעת מהמחלה? תודה

13/05/2010 | 16:05 | מאת: כמאל עמארנה

בן שלום, קלארינז= LORATADINE/PSEUDOEPHEDRINE SULFATE , שילוב של אנטיהיסטמין ביחד עם חומר נוגד גודש באף. לתרופה זו תופעות לוואי של חוסר שינה (16%) , נמנום (7%), עייפות (4%), עצבנות (5%) . יכול להיות שהסימנים שהיו לך הן תופעות לוואי של התרופה שהתבטאו בצורה חריפה יותר. מצד שני, הסימנים יכולים להיות כתוצאה מהמחלה עצמה. בברכה,

13/05/2010 | 16:43 | מאת: בן 43

.

19/02/2016 | 15:41 | מאת: אומר

גם אני לקחתי את זה לפני זמן מה והרגשתי בחילות ואף דיכאון קל. שזה חמור בעיני מאוד. מה גם קופת החולים שלי כללית לא מוכנה לתת לי להחליט מה לקחת ורק מה שהם רוצים.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי