מעבר בין תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/05/2010 | 01:07 | מאת: שוש

שלום לוקחת שנים כדור סרוקסט ליום.בעקבות הפרעות בעיכול ונפיחות קשה בבטן החלטתי לעבור לציפרלקס.כיצד לבצע את המעבר? והאם זה נכון שציפרלקס "חלש" יותר? תודה

שוש שלום, לפי המקורות שבידינו- אתר MICROMEDEX ציפרלקס, מבחינת פעילות אינו חלש יותר. במחקרים שבוצעו, ציפרלקס וסרוקסט הראו יעילות שווה, אך ציפרלקס נסבל היטב יותר, מבחינת פרופיל תופעות לוואי. לגבי המעבר- מדובר בשתי תרופות מאותה משפחה, כלומר אין צורך לחכות לאחר הפסקת התרופה, כדי להתחיל בשנייה. באותו יום שבו את מחליטה להפסיק ליטול את הסרוקסט יש ליטול במקום זאת את הציפרלקס בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי