קומדין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/04/2010 | 06:39 | מאת: גבי אלעד

אימי בת ה-82, לוקחת קומדין בגלל מצב של פרפור פרוזדורים. ה INR, לא מצליח להתייצב אצלה וזאת למרות מאמצים של הרופאה ושלה, האם יש דרך מסוימת לייצב אותו? כמו-כן, אימי מאוד מאוד נחלשה, בקושי מסוגלת ללכת, מתעייפת מאוד מהר וסובלת מפריחה מגרדת בגב - האם ייתכן שכל זה נובע מלקיחת הקומדין? הקלקסאן- גם לא עשה לה טוב, יש משהו תחליפי? תודה גבי

29/04/2010 | 12:19 | מאת: אוריין לניאדו

גבי שלום, לפי המקורות שבידינו – DRUG INFORMATION HANDBOOK ואתר MICROMEDEX, קומדין גורם לתופעות לוואי של חולשה ופריחה. בנוסף לכך, תופעות אלו מחייבות פנייה ודיווח לרופא המטפל. הנה מספר עצות שאולי יעזרו לאימך, בכדי לנסות וליטול את התרופה בצורה הנכונה ביותר: 1. יש לקחת את הקומדין כל יום באות שעה, בדר"כ בשעה 6 בערב. אם המנה נשכחה, לקחת אותה בהקדם האפשרי, אין ליטול שתי מנות יחד. 2. להימנע מלקחת את הקומדין יחד עם תרופות שמעכבות את קרישת הדם, אלא אם נרשמו ע"י הרופא ונלקחו בדיקות לרמות INR. 3. יש להימנע מאכילה מופרזת של ירקות עם עלים ירוקים כמו ברוקולי ותרד. ירקות אלו בכמות גדולה עלולים להתנגש עם הפעילות הרפואית של הקומדין. בנוסף יש להימנע מצריכת אלכוהול. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי