מינון רצוי של פלוקונאזול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/04/2010 | 08:47 | מאת: מאיה

שלום רב, לאחר גילוי של פטרית קנדידה בציפורן אחת ביד הרופא רשם לי פלוקונאזול של טבע. הכדורים באים במינון של 150 מ"ג אך הוא אמר לי לקחת 300 כל פעם (2 כדורים במכה). רציתי לשאול אם זה הכרחי? כי מי שדיברתי איתו לקח מנה בודדת בלבד כל פעם ואני לא מעוניינת להקשות על הגוף שלי סתם. חשוב להוסיף שאני בת 24, נוגדני אפלא ברקע (קרישיות יתר) ואני שוקלת כ 42 קילו, תפקודי כליות וכבד טובים. תודה רבה מראש!!

29/04/2010 | 12:21 | מאת: אוריין לניאדו

מאיה שלום, לפי המקורות שבידינו- אתר MICROMEDEX, העלון לצרכן ומאגר התרופות של משרד הבריאות: פלוקונאזול שהנה תרופה אנטי פטרייתית אינה מותווית לטיפול בפטריית הציפורן. לפי מקורותינו התרופות אשר מותוות לטיפול בפטריית הציפורן הן- ITRACONAZOLE* (ITRAND או SPORANOX- שמות מסחריים) TERBINAFINE* (LAMISIL – שם מסחרי) עליך לשוב לרופא המטפל לשקילת טיפול מתאים. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי