תרופות נגד גירוי בשלפוחית

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/04/2010 | 12:52 | מאת: מיקי

שלום, אני סובל שנים רבות מגירוי תמידי בשלפוחית המריץ אותי לשירותים לעתים תכופות. הבדיקות לא הראו כלום חוץ מערמונית קצת מוגדלת. עברתי אידוי שלא עזר. לאחרונה האורולוג רשם לי דטרוסיטול ואח"כ ספזמקס. דטרוסיטול עובד די טוב אבל גורם לי יובש רציני בפה, וספזמקס עובד מצוין אבל גורם לי קצת עצירות. 1. האם תופעות הלווי עשויות להשתפר עם הזמן וכדאי להמשיך לקחת את התרופות בתקווה שהמצב ישתפר? 2. האם יש תרופות אחרות דומות שאני יכול לבקש מהאורולוג? תודה, מיקי

15/04/2010 | 15:54 | מאת: כמאל עמארנה

מיקי שלום, תופעות הלוואי שציינת נובעות מהפעילות של התרופות עצמן, כלומר תופעות אלו ייעלמו, רק בהפסקת השימוש. לגבי תרופות אחרות שמטפלות בבעיה יש לפנות לרופא. כל התרופות לטיפול בבעיות בשלפוחית משתייכות לאותה משפחת תרופות שאתה נוטל ולכן צפויות אותן תופעות לוואי. לגבי העצירות- יש להרבות בשתיית מים (למרות התכיפות במתן שתן), ניתן גם לשנות את המשטר התזונתי – לאכול סיבים, לעשות פעילות גופנית וכו'. בברכה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי