אמלה והריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

14/04/2010 | 11:33 | מאת: איהל

האם מותר שימוש חד פעמי במשחת אמלה בהריון על שטח של כ- 20ס"מ מרובע (10 על 10 ס"מ), בנוסף שמעתי שיש לתרופה תופעת לוואי של מטההמוגלובינמיה- פגיעה בקישור חמצן? האם זה עלול לפגוע בעובר כאשר מדובר באילחוש מקומי? תודה

15/04/2010 | 13:07 | מאת: כמאל עמארנה

איהל שלום, מטהמוגלובינמיה- זו מחלה שבה חנקן נקשר להימוגלובין במקום חמצן ובכך ההימוגלובין לא מעביר חמצן. ונוצר מצב של חנק עד כחלון. לגבי תופעת לוואי זו לפי ה- MICROMEDEX היא נדירה. תופעת לוואי (21%-30%) זו אדמומיות במקום שבו השתמשת בתרופה. בקשר להשפעת EMLA על העובר לפי ה- DRUG INFORMATION HANDBOOK מהדורה 18 וגם לפי ה- MICROMEDEX התרופה נמצאת בקטגוריה B מבחינת היריון וזה אומר שלפי מחקרים בחיות ובבני אדם לא נצפו תופעות לוואי בטרימסטר הראשון ואין עדות לסכנה לעובר בשני הטרימסטרים האחרונים. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי