דיפרוספאן זריקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/04/2010 | 09:43 | מאת: יהודה

אשתי בת 63 חולת CLL, המחלה התגלתה בנובמבר 2009, בשנים האחרונות סובלת מאלרגית השחת ואבק, מתבטא בנזלת ועיניים דומעות ותחושת אי נוחות כללית, קיבלנ פעמיים זריקות דיפרוספאן (אפריל ונובמבר 2009), לאחרונה שמענו שלקבלת הזריקה באופן קבוע אחת לחצי שנה יש תופעות לוואי, היינו מבקשים לדעת מהן תופעות הלוואי הידועות והאם יש סכנה בקבלת הזריקה עקב מחלת ה-CLL (חייב לציין שהמחלה בשלב מוקדם ועדיין לא מטופלת לבד ממעקב) בתודה מראש

12/04/2010 | 14:39 | מאת: כמאל עמארנה

יהודה שלום, לפי המקורות שבידינו (אתר משרד הבריאות ו-MICROMEDEX)- דיפרוספאן, הנה זריקה אשר מכילה תרופה סטרואידית. לפי המקורות שבידינו,שכיחות תופעות הלוואי בעקבות הזריקה הנה נמוכה. תופעות הלוואי הידועות בשימוש בזריקה הן- אצירת נוזלים ומלחים, תופעות עוריות, הפרעות מטבוליות (עלייה ברמת הסוכר), שינויי מצב רוח, השמנה, שיעור יתר, הפרעות הורמונליות ועוד. לפי המקורות, לא ידוע על בעיה, בנטילת התרופה עקב מחלת ה- CLL. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי