ליפיטור ואנזים Q10

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/03/2010 | 18:36 | מאת: shula

למה לוקחים ליפטור עם אנזים Q10 ? האם תופעות הלוואי עוברת? האם חשוב לקחת את התוסף אנשים Q10

07/04/2010 | 15:38 | מאת: כמאל עמארנה

שלום שולה, לפי המידע המעודכן לרבעון זה, באתר MICROMEDEX : ליפיטור הנה תרופה אשר שייכת למשפחת הסטטינים. משפחה זו של תרופות מעכבת את האנזים HMG-CoA reductase, שמשתתף בתהליך ייצור הכולסטרול בגוף. בעיכוב האנזים, אנו מקטינים את ייצור הכולסטרול בגוף. בנוסף לכך, משפחת תרופות זו עלולה לעכב את ייצור ה-Q10 (אנזים שמיוצר בגוף ומהווה אנטי-אוקסידנט וגם שומר על טונוס השריר בלב), מומלץ ליטול את ה-Q10 יחד עם התרופה. תופעות הלוואי העיקריות של ה-Q10 הן בחילה, שלשול, דיכוי תאבון וסחרחורת. אין בידינו מידע לגבי תופעות הלוואי, אם הן עוברות או לא. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי