תרופות נגד כאבים לאחר ניתוח גב גדול ומורחב

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/03/2010 | 09:22 | מאת: עדנה

שלום רב לרוקחים ! עברתי לפני כחודשיים וחצי ניתוח גב מאוד מורכב, לאחר הניתוח הופיעו לי כאבים והרדמויות ברגליים וכתוצאה מכך גם כאבים מאוד חזקים מלמעשה עצם הזנב שמוליכים לכיוון 2 הרגליים, ולשם ך קיבלתי אוסקוט 4 פעמים בום 7.5 מ,ג + ליריקה 150X2 ליום + 1 קלונקס בלילה, בעצם זה די עוזר לי, אך ישנם ימים שאני ממש משתגעת מכאבים קשים ביותר, מה לעשות האם אפשרי לעלות את המינון של האוקסיקוט למשל? או של הליריקה למשל? אני אובדת עיצות, וברשותכם אבקש את יעוצכם על מנת אולי להגיע אל הרופא המטפל ולשאול אותו על האפשרויות שאתם מעלים אם תעלו. אודה לכם אם תענו ליבהקדם האפשרי כי אני מאוד כואבת ואיכות החים שלי מאוד יורדת בכל המובנים. מקווה שהבנתם אותי תודה והמשך יום טוב לכם עדנה

17/03/2010 | 18:06 | מאת: כמאל עמארנה

שלום לך עדנה, אם כוונתך לתרופה אוקסיקוד בסירופ: אז הטיפול למרות שהוא מקובל אך זה טיפול שמכריח אותך לקחת 4 פעמים ביו. יש להעלות את הרעיון לתת לך את התרופה עם אותו חומר פעיל אבל בכדורים עם שחרור מבוקר בשם (OXYCONTIN) במינון של 20 מ"ג פעמיים ביום (העלאת מינון יומי ל40מ"ג) קרי כל 12 שעות ואם מתפרץ כאב בין שעות המתן אפשרי לקחת מנת הצלה מהסירופ אוקסיקוד במינון של 2 מ"ג עד שתי מנות הצלה ביום. בברכה ובהצלחה בטיפול. כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי