תגובות בין תרופתיות של רמוטיב

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/10/2007 | 10:17 | מאת: נמרוד

האם יש בעיה כלשהי עם לקיחת תרופות צמחיות כמו רגיעון של הדס וטיפות\סירופ ולריאן בזמן הטיפול עם רמוטיב? והאם יש בעיה עם שתיית אלכוהול בזמן הטיפול? אשמח אם תוכלו לתת לי תשובה. תודה רבה. נמרוד.

26/10/2007 | 17:50 | מאת: ד"ר איל שורצברג

שלום נמרוד, באופן עקרוני יש בעייה למצוא מידע בנוגע לשילוב של היפריקום עם צמחי מרפא, ההגיון אומר שהיפריקום (החומר הפעיל ברמוטיב), עלול במספר קטן של מטופלים לפגוע ביכולת לנהוג והפעיל מכונות, כך שצמחי מרפא המכילים ולריאן בהחלט עלולים להחמיר מצב שכזה אם כי יכול להיות מצב הפוך שהתרופה תגביר את הפירוק של חומרים כגון ולריאן. אני הייתי נמנע משלב את התרופות הנ"ל יחד. כמו כן קשה לנבא האם השילוב של התרופות הנ"ל עלול לגרום לנזק בגוף היות וחסר מידע על שילוב שכזה. היות וטיפול במצב דיכאוני עלול להיות מלווה בהפרעות שינה שמצריכות טיפול במיוחד בשבועיים הראשונים עם תרופות כגון רמוטיב עד להתחלת פעילות הכדור מקובל לשלב את הטיפול בדיכאון עם תרופה נוספת כדי לסייע בבעיה זו, אני חושב כי עדיף להתייעץ עם הרופא המטפל במידה ואתה נתקל בבעיה מסוג זה ולא להסתמך רק על תוספי מזון. במאגר התרופות אלטמדקס לא מצאתי שהשילוב בין אלכוהול לבין היפריקום עלול להשפיע לשנות או ולהעצים את השפעת האלכוהול, בד בבד כמו שציינתי המידע גם כאן מוגבל ואולי עדיף להימנע מצריכת אלכוהול בטח בכמויות גדולות. יש להימנע מצריכת מזונות המכילים טירמין כגון יין או גבינות צהובות מיושנות בזמן הטיפול ברמוטיב היות והשילוב עלול להיות מסוכן ולהגביר את לחץ הדם. אך גם כאן התיעוד מאוד מוגבל. מקווה שעזרתי במעט, איל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי