פלוטין 20

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/02/2010 | 15:49 | מאת: רוית

שלום רב. אני אמא לילד בן 16 ילד סגור בישן וניתן לומר דיכאוני. לאחר פגישה ראשונה אצל פסיכאטר הומלץ לנו להתחיל טיפול של פלוטין 20 כדור 1 ביום. אני קצת דואגת וחוששת מתופעות לוואי של התרופה האם מקובל שילד בן 16 ינטול את התרופה הזו? האם יש תרופה אלטנרנטיבית אחרת שניתן להמליץ עלייה? ובמידה ואני מחליטה להתחיל את הטיפול ואני רואה שיש תופעות לוואי לילד כמו דיכאון קשה יותר האם ניתן להפסיק או בכל זאת להמשיך? ואיך לקיחת הכדור יכולה להשפיע עליו בבית הספר?? אשמח לעזרה תודה רוית

24/02/2010 | 09:48 | מאת: אוריין לניאדו

רוית שלום, לפי העלון לצרכן של התרופה, התרופה בדרך כלל לא מיועדת לילדים מתחת לגיל 18 אך ניתן לתת אותה. לפי אתר מיקרומדקס המעודכן לרבעון האחרון התרופה מיועדת לילדים מעל גיל 8. בגיל זה יש צורך לעקוב אחרי שינויים התנהגותיים כגון עוינות ויש לשים לב למצבו הנפשי של המתבגר כיוון שתרופה זו יכולה להעלות את הסיכון למחשבות אובדניות במיוחד בגילאים הצעירים. התרופה יכולה להשפיע על הריכוז שלו בבי"ס אך לרוב התופעה חולפת עם ההסתגלות לתרופה. אין להפסיק תרופה זו בבת אחת אם הינך רואה כי יש החמרה בדיכאון או תופעות לוואי אחרות עליך לחזור לפסיכיאטר ולהתייעץ עימו. אם הינך חוששת מהתרופה ומתופעות הלוואי עליכם לחזור לפסיכיאטר ולהתייעץ עימו האם זהו הטיפול האופטימילי או שקיים טיפול חלופי עם פרופיל תופעות לוואי בטוח יותר. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי