אתופן 600 XL

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/02/2010 | 11:30 | מאת: אריאלה ארז

אני לוקחת את התרופה הזאת רק במקרים של כאבים חזקים הפוקדים אותי בעמוד השדרה (גב תחתון). לאחרונה "נתפסה" לי צלע אחת בעקבות תנועה מסוימת ואני סובלת מכאבים חזקים מאוד.לקחתי את התרופה הנ"ל והיא עזרה לי מאוד אולם אני גם לוקחת ורפרס וסמבקור. השאלה שלי האם אין ניגוד "אינטרסים" בין התרופות הנ"ל והאם כאשר אני לוקחת אתופן עלי לקחת אותה במשך 5 ימים ולא להפסיק קודם לכן?? בתודה מראש אריאלה

03/02/2010 | 11:12 | מאת: מוחמד אבו פול

אריאלה שלום, נטילת סמבקור במינון שהוא יותר מ 20 מ"ג ליום יחד עם ורפרס יכולה לעלות את הסיכון לכאבי שרירים ופירוק שרירים, ולכן צריך לשים לב לסימנים כמו כאבי שרירים, חולשה ומדדי CK -creatine kinase שעוזרים בזיהוי הבעיות האלה. שימוש של ורפרס יחד עם אתופן יכול לעלות את הסיכון לדימומים במערכת העיכול או לגרום לפגיעה באפקט הורדת לחץ הדם, אך צריך לשים לב לסימנים של דימומים במערכת העיכול כמו: חולשה, בחילות, דם בצואה. כדי להפחית את הסיכון לדימומים במערכת העיכול צריך לקחת את האתופן אחרי האוכל, עם כוס מים מלאה ולא לשכב חצי שעה אחרי נטילת הכדור. חוץ מזה את יכולה לקחת את האתופן לפי הצורך ולא למשך 5 ימים. בברכה, מוחמד

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי