טרנדייט במקום נורמיטן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/01/2010 | 22:21 | מאת: א.

החליפו את הנורמיטן בטרנדייט 100 מ"ג X 2ביום, בעקבות כניסה להריון. לאחר יממה שמתי לב (במדידות) שהלחץ דם לא יורד כמו שצריך וכן, הדופק נשאר גבוה. אני מרגישה רע עם התרופה הזו. האם לוקח זמן להתרגל אליה? (גם לנורמיטן לקח לי שבוע וחצי להתרגל). מהם תופעות הלוואי של הטרנדייט? האם המינון שלי תקין?

12/01/2010 | 11:53 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון) המינון ההתחלתי הוא 100 מ"ג פעמיים ביום. ניתן להעלות את המינון בהדרגה כל 2-3 ימים. מינון אחזקתי הוא 200-400 מ"ג פעמיים ביום. בכל מקרה עלייך לפנות לרופא על מנת לבדוק האם יש צורך בהתאמת מינון. תחילת ההשפעה היא שעה-שעתיים לאחר הנטילה ומשך ההשפעה הוא בין 8-12 שעות (על כן נוטלים פעמיים ביום). הזמינות של התרופה עולה אם נוטלים אותה לאחר האוכל. תופעות הלוואי השכיחות הם פריחה, כאב בטן עליונה, עצירות או שלשול, בחילות, סחרחורות ועייפות. בברכה,

18/07/2017 | 17:57 | מאת: גל

אני בהריון שבוע 20 ועםמלחץ דם 150/95 הרופא נשים נתן לי טרנדייט כבר בניטלת כדור פעם ראשונה הרגשתי גרד בכל הגוף והיקצוצים בפנים שפניתי לרופא אמר לי לקחת רק חצי כדור אני ממשיכה להרגיש את הגרד בכל הגוף מה עושים ? דבר נוסף האם הטרנדיט לא מסכן את העובר

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי