אביקסה או ממוקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/01/2010 | 11:44 | מאת: שני

שלום רב, אנו מתלבטים לגבי התחלת השימוש בחומר ממנטיין עבור אמי חולת אלצהיימר. האפשרות היא אביקסה - תרופת המקור או ממוקס - התרופה הגנרית מבחינה כלכלית יש באפשרותינו לממן גם אביקסה. חשוב לנו לדעת מה עדיף. הבנתי שיש חשיבות לשקילות ביולוגית. וכן תופעות לוואי של ממוקס לעומת אביקסה. אשמח לקבל תשובה מפורטת, אני יודעת שאין בתשובתכם משום התחייבות להמלצה רפואית. תודה ויום נפלא שני

12/01/2010 | 15:00 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, ראשית, דעי כי תרופות המהוות תחליף גנרי לתרופת מקור כלשהי מאושרות ע"י משרד הבריאות בתור תחליף הזהה לתרופת המקור וכי במרבית המקרים ניתן להחליף בין תרופות מקור לתחליפים הגנריים ללא חשש (ישנם מס' מצבים רפואיים, כמו אפילפסיה לדוג,' בהם ההבדלים הקטנים בין התרופות הם משמעותיים ויש לבצע את השינוי בפיקוח רופא). שנית, היות ומדובר בתרופות המכילות אותו חומר פעיל תופעות הלוואי של שתיהן זהות (החומר הפעיל הוא זה הגורם לתופעות הלוואי ולאפקט התרפויטי). אני מאמין שהתבלבלת והתכוונת ל"זמינות ביולוגית", את צודקת בכך שהזמינות עשויה להיות שונה בין התרופות השונות אך עלייך להבין גם כי אחוז השינוי מפוקח ע"י משרד הבריאות באישור התרופה ואין חשש לשינוי דרסטי. ישנם מקרים בהם מטופלים (לא משנה באיזו תרופה) מעדיפים תרופה אחת על פני השנייה וטוענים כי ישנו הבדל אך במקרה של אלצהיימר אין מניעה להתייעץ עם הרופא המטפל ולנסות החלפה בין הסוגים ללא חשש. בברכה, מוחמד

12/01/2010 | 22:19 | מאת: שני

תודה על התשובה המפורטת. החלטנו על אביקסה שני

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי