לקיחת פוסיד

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/12/2009 | 15:53 | מאת: אבי

שלום רב האמא שלה סובלת מלחץ דם גבוה קיבלה מספר כדורים להורדת לחץ דם אבל זה לא עזר אלא אף הזיק הכדורים גרמו לה לנפיחות ברגליים. בפעם האחרונה נתן לה הרופא את הכדור "פוסיד" והדגיש מספר פעמים שזה יוריד לה את הנפיחות ברגליים לפי מה שאני קורא הכדור ניתן רק להורדת לחץ הדם האם זה נכון והאם זה גם גורם להורדת הנפיחות.

שלום, פוסיד (פורוסמיד) הינו משתן. הוא מעלה את כמות הנוזלים המופרשת בשתן וכך מוריד לחץ דם ומוריד בצקת (שהיא הצטברות נוזלים). ע"פ המקורות שבידינו (Micromedex מעודכן ועלון התרופה), התרופה רשומה לטיפול בשתי התוויות הנ"ל ואחרות ולא רק ביתר לחץ דם. בברכה, אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי