אוגמנטין והנקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/12/2009 | 11:50 | מאת: מיטל

שלום אני מקבלת אוגמנטין בעקבות דלקת בשד האם אפשר להמשיך את ההנקה עם האנטביוטיקה?

07/12/2009 | 12:39 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, ע"פ מקורות המידע שבידינו (Micromedex המעודכן לרבעון האחרון) יש לנקוט בזהירות – אוגמנטין מורכב משני חומרים פעילים – Amoxicillin שעובר בחלב האם בכמויות קטנות ומוגדר כבטוח לשימוש בזמן ההנקה ו-Clavulanic acid שלא ידוע אם היא עוברת בחלב האם. עלייך לוודא כי הרופא המטפל בך מודע לעובדה שאת מניקה וכמו כן שימי לב אם תינוקך משלשל בצורה יוצאת דופן (תופעת לוואי של האנטיביוטיקה) או אם הוא חווה תופעות אלרגיות (עלולה להיות לו רגישות לאנטיביוטיקה הזו). בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי