אטופן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/12/2009 | 12:45 | מאת: דניאל

של אטופן 600 ,רופא אחד אמר לי לקחת לא יותר מעשרה ימים,והשני אמר לקחת שבועיים ואחרי זה לעבור ל400 לעוד שבועיים,מדובר בכאבי גב חזקים,ואני כבר שבוע איתו ותופעת לוואי היחידי כמעט שיש לי זה קצת גזים והרבה פעמים שתן...,האם מינון מעבר ל10 מים יכול לגרום נזק בלתי הפיך?

08/12/2009 | 10:54 | מאת: אוריין לניאדו

שלום, היות ולא ציינת שמדובר במנות מחולקות אני מניח כי מדובר באטופן XL (בשחרור מושהה). תופעות הלוואי שציינת הן אופייניות לתרופה (גזים והשתנה מרובה) אך חשוב שתציין אותן בפני הרופא המטפל. נטילת התרופה לתקופה ארוכה מ-10 ימים מקובלת במטופלים רבים והמינון מותאם ע"פ ההשפעה על הסימפטומים אך גם לתרופה זו ישנן תופעות לוואי אפשריות. תופעות לוואי אפשריות הן סחרחורת, חולשה, כאב ראש, כאבי בטן, גזים, שלשול, בחילה, עצירות, גירוד, פריחה, צואה שחורה, השתנה מרובה ו/או צריבה בשתן, צרבת. רוב תופעות הלוואי מתרחשות בפחות מ-3% מהמטופלים אך חשוב שתדווח לרופא המטפל במידה ואתה חווה אחת מהן. בברכה, אוריין

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי