אינטרקציה בין תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/10/2009 | 10:03 | מאת: מיכל

לקחתי קסניגס במינון של 0.75 ליום. לא עבד. הרופא המליץ להחליף לצפרילקס (10 מ"ג) . האם אפשר להשאיר את הקסניקס במינון קטן יותר 0.25 ? כמה זמן יש לחכות עד ההשפעה?

03/11/2009 | 12:54 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון) התרופה ALPRAZOLAM (קסנאגיס) היא ממשפחת הבנזודיאזפינים. הפסקת הטיפול בתרופה זו צריכה להיעשות באופן הדרגתי (לא בפעם אחת) בהתאם להוראות הרופא . ESCITALOPRAM (ציפרלקס) שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין. ככל הנראה הרופא המליץ על ציפרלקס על מנת ולנסות תרופה העובדת במנגנון שונה מהקסנאגיס. זמן תחילת השפעתו של ציפרלקס הוא בין שבוע לשבועיים. במקרים מסוימים ניתן לתת תרופות נוגדות חרדה ממשפחת הבנזודיאזפינים במינון נמוך עד למועד השפעתו של ציפרלקס. במקרה שלך לא נראה כי המשך לקיחת קסנאגיס במינון נמוך יהיה יעיל עבורך וזאת משום שבמינון גבוה יותר התרופה לא עבדה. עלייך להתייעץ עם הרופא במידה ותרצה להמשיך בקסנאגיס. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי