ספירת דם

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/10/2009 | 10:56 | מאת: תמר

הרופא שלח אותי לבדיקת דם קוד 100 complete blood count כי יש לי חום גבוה והוא חושב שזה שפעת אם החום לא ירד שאעשה את הבידקה בנתיים על דעת עצמי התחלתי לקחת מוקסיפן 500 האם זה יפריע לבדיקה המבוקשת. תודה תמי

27/10/2009 | 17:29 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, ראשית, ע"פ המקורות שבידנו (Micromedex המעודכן לרבעון האחרון) לאמוקסיצילין עשויה להיות השפעה רק על בדיקת רמת סוכר בשתן. שנית, אין ליטול תרופות מרשם על דעת עצמך, בחירת האנטיביוטיקה לטיפול נעשית ע"פ התסמינים וסוגי החיידקים הגורמים לזיהום. נטילת אנטיביוטיקה שלא בהתאם להוראות הרופא עלולה לגרום ליצירת חיידקים עמידים שלא יגיבו לטיפול זה בעתיד (זאת בנוסף לתופעות הלוואי שאת עלולה לפתח לחינם). שפעת הינה מחלה וירלית ולא מטופלת באנטיביוטיקה אלא אם יש זיהום חיידקי נלווה למחלה. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי