שימוש בתרופות המכילות Ephedra כשיש MVP

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/10/2009 | 19:26 | מאת: דוד

שלום רב, אני סובל מזה שנים מגודש במערכת הנשימה ובין היתר אובחנתי כבעל הפרעת MVP, שמעתי דברים טובים על תרופות המקלות על הגודש במערכת הנשימה, שבהן יש אפדרין (אני גר בארה"ב והתרופה זמינה כאן). בין היתר אני שותה גם הרבה קפה בזמן העבודה. אני מבצע פעילות אירובית קלה כל כמה ימים כדי לשמור על כושר. רציתי לדעת האם במצבי בטוח לקחת את התרופות הללו, על אף הפרעת ה-MVP, הקפאין, והפעילות האירובית הקלה בה אני עוסק. יש לציין שהפעילות היא בדופק לא גבוה (הליכה מהירה במשך כשעה). תודה רבה!

14/10/2009 | 12:44 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, ע"פ המאמר הנמצא בקישור הבא: http://www.springerlink.com/content/4p2173724661648x/ (פתח את גירסת ה-pdf) הימנעות מקפאין ומתרופות המכילות אפדרין היא צעד חשוב במניעת בעיות לב בעתיד. בכל מקרה, אני ממליץ כי תתייעץ גם עם רופא. בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי