שאלה לגבי ברזל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/10/2009 | 18:14 | מאת: שירלי

שלום רב, יש לי נשירה רצינית מהשיער והיום הייתי אצל הספרית שאמרה לי שכדאי לבדוק את רמת הברזל שלי כי רמות נמוכות יכולות לגרום לנשירה. בבדיקות האחרונות שעשיתי לפני כחודשיים רמת הברזל שלי הייתה 86 ורמת ה-FERRITIN שלי הייתה 18. האם כדאי לקחת ויטמינים של ברזל? אם כן אז כמה ליום? או שעלי לקחת ממקור טבעי כמו שקדים וקשיו - רק הבעיה שהם מלאי שומן רווי וגם ככה הכולסטרול שלי יחסית גבוה - 250. תודה רבה על התשובה.

14/10/2009 | 12:50 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, עלייך לפנות להתייעצות עם הרופא בכדי לשלול גורמים הגיוניים אחרים לבעיית הנשירה כגון חוסר באבץ או תופעות לוואי של טיפול תרופתי. ע"פ מקורות המידע שבידנו (Micromedex המעודכן לרבעון האחרון) ערכי הברזל שלך הם בטווח התקין. במידה וברצונך ליטול תוספי ברזל אני מציע כי תתייעצי עם רופא בנוגע לכך אך ישנם מגוון מזונות עשירים בברזל כגון כבד עוף או בקר, בשר בקר, הודו או סרדינים וכיום ישנם גם מגוון מזונות המועשרים בברזל כגון דגני בוקר, חלב וכו'. בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי