סדר נטילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

14/07/2009 | 21:28 | מאת: אלדד

רוקח נכבד, נראה לי ששאלתי מ-10.7 בנדון נפלה בין הכיסאות. אנא התייחס אליה. תודה. אלדד

17/07/2009 | 09:51 | מאת: אלדד

רוקח נכבד, מדוע אינך עונה לשאלתי? שבת שלום. אלדד

22/07/2009 | 09:35 | מאת: אוריין לניאדו

אלדד שלום, סליחה על העיכוב בתשובה, טרייטיס ניתן לקחת בכל שעות היום אין לשתות משקאות אלכוהלים בזמן נטילת התרופה. את תוסף הסידן וויטמין D יש להפריד שעתיים ממוצרי חלב, ברזל ודגנים וכן להפריד מתוסף המגנזיום. מיקרופירין ניתן לקחת בכל שעות היום מומלץ לקחת אחרי האוכל ולא לשתןת משקאות אלכהולים יחד עם נטילת התרופה, השילוב מגדיל את הסיכון לדימומים במערכת העיכול. קדקס יש לקחת בשעות קבועות בבוקר במידה ויש יתר לחץ דם או בערב במידה ויש הגדלה של הערמונית, אין לשתות משקאות אלכוהלים בזמן נטילת התרופה. פרוסטטין יש לקחת בערב לפני השינה. בנוגע לשאלתך לגבי ויטמין E כיום אין המלצות לנטילת התוסף כיוון שלא נמצא במחקרים מה יעילות התוסף ובאילו מינונים, במינונים גבוהים מעל 800IU יש סכנה לדימומים. בברכה,

22/07/2009 | 10:44 | מאת: אלדד

אוריין שלום רב, בתשובתך אין התייחסות לכמה נתונים שצוינו בפנייתי המקורית. לכן אחזור עליהם: א. אני נוהג לאכול, במרק או ביוגורט, זרעי פשתן (פעמיים ביום - בכל פעם כף). כמו כן, אני שותה בארוחת צהריים כוסית יין אדום בלימונדה. האם אלו יוצרים מגבלות כלשהן על נטילת התרופות והתוספים שציינתי? ב. ויטמין E אני נוטל עפ"י המלצת נוירולוג, נגד התכווצות שרירים. קדקס אני נוטל לערמונית. ג. לאור המגבלות השונות שציינת, ולאור האמור בסעיף הקודם, לא ברור לי מתשובתך מתי (באיזה שעות) אוכל ליטול כל אחד מהתרופות והתוספים הנ"ל, מבלי להסתבך באיטראקציות. זוהי בדיוק שאלתי, עליה אבקש תשובתך. ד. האם אתה רוקח, וחבר בצוות הפורום? אלדד

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי